FAQ

Waar kan ik terecht voor reparaties?

Problemen met uw fiets en valt dit onder de garantie? Wij werken graag efficient en hebben daardoor zelf geen reparateur in dienst. Wel hebben wij met meerdere fietsenmakers in de regio de afspraken, de fiets kan dan dicht bij u in de buurt gemaakt worden en de rekening gaat naar ons. Zo kan uw fiets zo snel mogelijk gemaakt worden en kunnen wij kwaliteit aan onze klanten garanderen.
Gaat een reparatie lang duren, dan kunt u van ons een leenfiets krijgen.

Garantie fietsaccu?

Heeft u een nieuw accu aangeschaft? Dan heeft u tenminste 2 jaar fabrieksgarantie op de accu bij elke leverancier. Indien de accu niet meer naar behoren functioneert of kapot is, dan kunt u contact met ons opnemen en de accu naar onze winkel brengen. Hier zullen wij de accu testen, indien kapot dan zullen wij de accu binnen de garantieperiode vervangen.
Heeft u een tweedehands accu aangeschaft? Dan heeft u een garantietermijn die op de aankoop bon vermeld staat. Indien de accu niet meer naar behoren functioneert of kapot is, dan kunt u contact met ons opnemen en de accu naar onze winkel brengen. Hier zullen wij de accu testen, indien kapot zullen wij de vervangen voor een andere tweedehands accu. Mocht deze niet beschikbaar zijn dan zullen wij u een passend aanbod doen voor een nieuwe accu, waarbij u een deel betaald (u krijgt immer een nieuw accu i.p.v. een tweedehands) en wij de overige kosten voor rekening nemen.

Wat valt nooit binnen de garantie op een fiets?

  • Waterschade aan accu en display
  • Schade aan onderdelen die gevoelig zijn (zoals banden, fietsketting, tandwielen, remblokken en kabels)
  • Val-en stootschade

 

Kan ik met het fietsplan een fiets kopen?

Het fietsplan biedt u de mogelijkheid om een fiets aan te schaffen met belastingvoordeel  via de werkkostenregeling (WKR).
Ook bij ons kunt u via deze constructie een elektrische fiets kopen. Wij doen alleen geen zaken via Fiscfree.

 

Wat is de actieradius die ik kan verwachten?

De actieradius is zeer divers, en wordt beïnvloed door meerdere factoren:

  • Capaciteit en spanning van de accu
  • De gekozen trapondersteuning (eco, normaal, sport of power)
  • Bandenspanning
  • Rijgedrag
  • Weersomstandigheden
  • Gewicht van de berijden en/of belading

 

Hoe zorg ik ervoor dat mijn accu optimaal werkt?

✓ Laad de nieuwe accu volledig op voordat je hem voor het eerst gebruikt (de accu is al gedeeltelijk opgeladen).

✓ Na 4 tot 8 oplaadbeurten (laden en fietsen) zal de accu zijn maximale actieradius bereiken.

✓ Het is mogelijk dat het display de resterende capaciteit van de accu tijdelijk niet juist weergeeft. Dit probleem verdwijnt meestal na 4 tot 8 oplaadcycli.

✓ Laad de accu altijd op de normale manier. Vermijd andere vormen van ontlading, omdat dit de accu blijvend kan beschadigen.

✓ Als de accu langere tijd niet wordt gebruikt, haal hem dan uit de fiets en bewaar hem op een droge plek, met ongeveer 75% van de capaciteit opgeladen. Laad de accu elke maand een beetje bij, aangezien hij langzaam leegloopt.

✓ Zorg ervoor dat je de accu oplaadt op een droge plek, aangezien vocht corrosie kan veroorzaken. De omgevingstemperatuur moet tussen de 0°C en 40°C liggen. Laad de accu nooit op bij temperaturen onder 0°C.

✓ Bij koud of nat weer: verwijder de accu uit de fiets en bewaar deze op een droge plek.

✓ De accu is spatwaterdicht, dus hij kan een regenbui tijdens het fietsen overleven. Toch is het beter om de fiets op een droge, overdekte plek te parkeren of de accu uit de fiets te halen bij nat weer.

✓ Gebruik de accu regelmatig! Wanneer de accu niet of nauwelijks wordt gebruikt, kan de kwaliteit sneller achteruitgaan.

✓ Het is normaal dat zowel de accu als de oplader warm aanvoelen tijdens het opladen.

✓ Bij lage temperaturen werkt de accu minder efficiënt. Bij 0°C kan de capaciteit tot 50% lager zijn dan bij 20°C.

Deze tips gelden voor de meeste accu's. Sommige fabrikanten kunnen andere richtlijnen hebben voor het opladen en onderhouden van de accu. Volg altijd de aanwijzingen van de fabrikant.


Deel het met uw vrienden!